Home
De vereniging
Uitvoeringen
2012 De Mikado
2011 De Jantjes
2010 Die Zirkusprinz
2009 De dochter van
2014 Eine n i Venedi
2015-Victoria und Ih
2016 Frujahrsparade
2017 Czardasfurstin
2018 DerVogelhandler
Concerten
Nieuws
Contact
De Muze

2010 Die Zirkusprinzessin 

 

2010 Die Zirkusprinzessin. Op 29, 30 en 31 oktober wordt de operette Die Zirkusprinzessin van Emmerich Kálmán opgevoerd in theater De Muze in Noordwijk. De muziek staat onder leiding van dirigent Peter Janka en de regie is in handen van Jaap Dijkhuis. Dit muziektheaterstuk bevat alles wat een operette moet hebben. Prachtige muziek, intriges, romantiek, hilarische momenten en een goed verhaal.Wie is toch die geheimzinnige Mister X, die als circusartiest werkt en kennelijk een geheim met zich mee draagt? Wat is het groepje Russische adel van plan met de mooie vorstin Fedora, op bezoek in het befaamde circus Stanislawsky in St. Petersburg? Wat moet de zoon van een hotelhouder uit Wenen in datzelfde circus? Vanwege Miss Mabel Gibson? Het wordt in geuren en kleuren uit de doeken gedaan in deze schitterende productie van operettegezelschap Mozaïek.Wij bieden u een prachtig zingend en acterend koor en een stel uitstekende solisten in de hoofdrollen. Peter Janka, de ervaren dirigent met het uitstekende operette-orkest Colla Voce. Regisseur is Jaap Dijkhuis, die ook deze productie weer voorziet van wondermooie toneelbeelden, prachtige kostuums en goed acteerwerk. Al met al een garantie voor een avond (of middag) echt genieten van prachtig muziektheater.

 

De geschiedenis speelt zich af in Sint Petersburg en Wenen, in het jaar 1912.

De grote ster van Circus Stanislawski, dat in Sint Petersburg optreedt, is de mysterieuze ‘Mister X’, een ruiter die halsbrekende toeren verricht en die altijd gemaskerd in de piste verschijnt. Achter dat masker verbergt zich een voormalig garde-officier, een neef van Vorst Palinski. Toen hij indertijd diens verloofde, Fedora, op ’n afstand zag werd hij hopeloos verliefd op haar. Zijn oom merkte dat, onterfde hem en maakte zijn militaire carrière onmogelijk. Diezelfde, inmiddels weduwe geworden, Fedora bezoekt een voorstelling van het circus in gezelschap van prins Sergius Wladimir, die tevergeefs naar haar gunsten dingt. Wanneer ‘Mister X’ Fedora ontmoet maakt hij haar, overigens gemaskerd, het hof. Prins Sergius, die vanwege zijn versmade liefde op wraak zint, nodigt zowel Fedora als ‘Mister X’ uit voor een feest in zijn paleis. ‘Mister X’ moet echter ongemaskerd komen, zich uitgeven voor baron Korrossow en Fedora het hof maken. ‘Mister X’ gaat daar maar al te graag op in.

Prins Sergius laat Fedora een vervalst bevel van de tsaar overhandigen, waarin deze eist dat ze met een door hem aan te wijzen man trouwt. Fedora is daar natuurlijk nogal van in de war. Ze krijgt van Sergius de raad de tsaar een slag voor te zijn door op stel en sprong met ‘baron Korrossow’ te trouwen. Het huwelijk wordt in de huiskapel van de prins ingezegend. Vlak daarna onthult Sergius Fedora dat ze met een circusartiest is getrouwd, ze is nu een ‘circusprinses’. Dát is Sergius’ wraak. Hoewel ‘Mister X’ verklaart haar oprecht lief te hebben en op zijn beurt vertelt wie hij in werkelijkheid is, wil Fedora niets meer met hem te maken hebben.

Wanneer ‘Mister X’ met het circus in Wenen optreedt is Fedora daar ook. Ze heeft spijt van haar houding en wil zich weer bij haar echtgenoot voegen. Alleen vraagt ze hem het gevaarlijke circusberoep op te geven

 

 

Top
Operettevereniging Mozaiek  | secretariaat@mozaiek-operette.nl