Home
De vereniging
Uitvoeringen
2012 De Mikado
2011 De Jantjes
2010 Die Zirkusprinz
2009 De dochter van
2014 Eine n i Venedi
2015-Victoria und Ih
2016 Frujahrsparade
2017 Czardasfurstin
2018 DerVogelhandler
Concerten
Nieuws
Contact
De Muze

 

                                                    DIE CSÁRDÁSFÜRSTIN


De geschiedenis speelt zich af in Boedapest en in Wenen, vóór de eerste wereldoorlog.  
De ster van het “Orpheum”-cabaret in Boedapest, Sylva Varescu, geeft haar afscheidsvoorstelling. Zij gaat een tournee door Amerika maken. Dit tot groot verdriet van Edwin, de zoon van Leopold Maria, vorst van Lippert Weylersheim, wiens hart onstuimig voor de knappe zangeres klopt. Zijn vader is er echter op tegen dat hij met een juffrouw van het theater trouwt. Hij zal zich moeten verloven met gravin Stasi. Voor zijn vertrek naar Wenen bezweert Edwin Sylva niet naar Amerika te gaan. Hij geeft haar zelfs een schriftelijke trouwbelofte.


Nadat Edwin vertrokken is, laat graaf Boni, die zowel met Sylva als met Edwin bevriend is, de zangeres een verlovingskaart zien, die Edwins vader maar alvast heeft laten drukken en waaruit moet blijken dat Stasi en Edwin een paar worden. Geschokt besluit Sylva toch naar Amerika te gaan. Edwin heeft zich blijkbaar in zijn lot geschikt en schijnt bereid met Stasi te trouwen. Te midden van de gasten die voor het verlovingsfeest bijeen zijn, verschijnt plotseling Boni met aan zijn arm Sylva met wie hij klaarblijkelijk is getrouwd. Sylva heeft echter Boni verzocht zich voor haar echtgenoot uit te geven.


Edwin probeert Boni te bewegen zich te laten scheiden, hij kan dan met Sylva trouwen.Tegen een gescheiden gravin kan zijn vader immers geen bezwaar hebben. Verontwaardigd over deze hypocrisie verlaat Sylva het feest. Met medewerking van Boni lukt het Edwin alles ten goede te doen keren. Sylva zal zijn vrouw worden. Hij krijgt zelfs toestemming van zijn vader, omdat die tot de ontdekking is gekomen dat zijn eigen vrouw ook ooit chansonnière is geweest. Boni en Stasi, die ruimschoots de gelegenheid hebben gehad verliefd op elkaar te worden, vormen het tweede gelukkig paar. . 
  

 

                                                            Die Mädis vom Chantant

 

Top
Operettevereniging Mozaiek  | secretariaat@mozaiek-operette.nl